Een loopbaanadvies kan je in allerlei vormen krijgen. Het kan zomaar uit het niets een collega zijn die je een tip geeft, of een goede vriend die een advies aan je geeft. Op dit advies zit je soms te wachten en soms niet. Wanneer je een keuze in je carrière wilt maken is het goed om een goed loopbaanadvies aan te vragen bij een specialist. Maar waarom is een loopbaanadvies geschikt voor jouw carrière? In dit artikel vertellen we je waarom je wel of juist niet moet kiezen voor een loopbaanadvies. Lees daarom snel verder!

 

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?

Een loopbaanadvies is voor iedereen die een nieuwe stap in zijn/haar loopbaan wilt maken een goede keuze. Soms zie je namelijk zelf de kansen in je carrière niet. Iemand anders, van buitenaf, kan deze kansen vaak juist wel zien. Dit komt onder andere doordat een specialist op het gebied van loopbanen hier veel ervaring mee heeft. Daarom is het zeker aan te raden om met een specialist in gesprek in te gaan. Deze kan je op professionele wijze verder helpen. Vragen als: wat is de juiste stap in mijn carrière? Moet ik bij mijn huidige werkgever blijven of kan ik beter op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging? Kan een specialist voor jou beantwoorden.

 

Ga in gesprek!

Wanneer je een goed loopbaanadvies wilt is het verstandig om met een specialist in gesprek te gaan die ervaring heeft in jouw branche. Deze kan je waarschijnlijk een beter inzicht geven over de succesverhalen en de praktijkverhalen die juist niet succesvol waren. Een loopbaanadvies kan jou dan ook inzichten geven die je wellicht zelf niet ziet, een frisse blik op jouw toekomst is daarom aan te raden. Onderzoek daarom eens welke specialist jou kan helpen!