Wanneer je een groot bedrijf hebt met meer dan 50 mensen, dan is het soms een beetje moeilijk om precies te weten hoe het ervoor staat met het personeel. Niet alle collega’s hebben evenveel contact met elkaar en dit is natuurlijk omdat er verschillende afdelingen bestaan. Ook voor de collega’s die veel thuis werken, is het soms lastig op de hoogte te blijven van wat er in het bedrijf gebeurt. Door van social intranet van AFAS gebruik te maken, is het eenvoudig om iedereen op de hoogte te houden van wat er speelt.

Lief en leed delen

Dit social intranet is dus ook de perfecte manier om je werknemers met elkaar in contact te laten blijven in deze rare tijden. Door de corona en de lockdowns moeten steeds meer mensen thuis blijven werken en wordt dit contact met collega’s alleen maar minder. Door gebruik te maken van het social intranet is het toch mogelijk om lief en leed met elkaar te delen. Natuurlijk kun je ook voor een kleiner bedrijf gebruik maken van het intranet, maar vaak zijn dan de lijntjes korter en is iedereen makkelijker op de hoogte. In principe werkt het social intranet pas echt bij bedrijven van meer dan 50 werknemers.

 

Input van medewerkers

Door gebruik te maken van het social intranet geef je medewerkers niet alleen de mogelijkheid om met elkaar te communiceren en zo overal van op de hoogte te blijven. Het is ook een manier om je medewerkers de mogelijkheid te bieden om mee te denken over het bedrijf. Organisaties laten steeds meer de standaard hiërarchie los en willen input van alle medewerkers om de organisatie beter te maken. Hier kan social intranet ook een hele goede bijdrage aan leveren, ook in corona tijd. Zo kan er gecommuniceerd worden hoe het gaat en ook wat er moet veranderen of eventueel anders kan. De input van medewerkers is een van de belangrijkste dingen voor je bedrijf. Lees hier nog meer informatie over hoe je zorgt voor meer input en betrokkenheid van je medewerkers.

 

Sociaal en bedrijfsmatig

Naast het sociale aspect van intranet is het natuurlijk ook bedrijfsmatig een perfecte manier om samen te werken in deze rare tijden. Doordat iedereen thuis zit, is het via het social intranet makkelijk communiceren om zo kennis en ideeën uit te wisselen over bepaalde projecten bijvoorbeeld. Het zorgt voor een gevoel van gemeenschap en dat komt zowel de sociale- als bedrijfsomgeving ten goede. Het versterkt het gevoel ergens bij te horen, ook al zitten medewerkers alleen of met het gezin thuis door de corona.