Zakelijk shortlease afsluiten levert in de praktijk behoorlijk wat interessante voordelen op. Heel wat bedrijven denken er over na om voor hun nieuwe auto’s een beroep te doen op een leasing. Dit gezegd zijnde is het zo dat vooral starters het er moeilijk mee hebben dat een traditionele leasing doorgaans over zo’n lange looptijd beschikt. Het kan gelukkig ook anders. Heeft u er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om een zakelijke shortlease af te sluiten? Een dergelijke shortlease is interessant omwille van heel wat verschillende redenen. Bent u zich niet meteen bewust van deze voordelen? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de informatie zoals hieronder aangegeven.

 

               Een zakelijke shortlease kent een beperkte looptijd

Misschien wel het belangrijkste verschil tussen een klassieke leasing en een zakelijke shortlease heeft betrekking tot het feit dat deze laatste slechts over een beperkte looptijd beschikt. Eigenlijk is er voornamelijk sprake van zeer flexibele voorwaarden. Deze voorwaarden stellen dat het voor de leasingnemer bijvoorbeeld mogelijk is om wekelijks of maandelijks zijn of haar leasingovereenkomst op te zeggen. Bij een traditionele leasing is dit uiteraard compleet onmogelijk. Wilt u dus met andere woorden een auto leasen, maar is het voor u wel van belang dat u kunt rekenen op zo flexibel mogelijke voorwaarden? Dan kan de keuze voor zakelijk shortlease in de praktijk voor u bijzonder interessant blijken te zijn.

 

               U kunt nooit voor onverwachte, extra kosten komen te staan

Een zakelijk shortlease overeenkomst afsluiten zorgt ervoor dat u zich nooit zorgen meer hoeft te maken over de confrontatie met mogelijke extra kosten. Dat is bij een gewone financiering natuurlijk wel degelijk het geval. In dit geval zijn er heel wat extra kosten welke u bovenop de aflossing van het krediet nog moet betalen. Het gaat hierbij om de volgende kosten:

 

  1. De kosten die worden aangerekend voor de autoverzekering;
  2. De kosten welke moeten worden betaald voor de wegenbelasting;
  3. Het prijskaartje dat is verbonden aan de onderhoudskosten van de auto;

 

Dat een zakelijk shortlease contract door de jaren heen zo populair is geworden hoeft dus eigenlijk helemaal niet te verbazen. Heel wat bedrijven gingen er namelijk vanuit dat de afbetaling van hun autokrediet de belangrijkste kost was waar men rekening mee moest houden. Dat is uiteraard niet zo. Alle andere kosten wegen in de praktijk dan ook niet zelden minstens even zwaar door. Ook dit is in ieder geval een prima reden om een zakelijk shortlease contract af te sluiten. Zo kunt u nooit meer voor financieel onaangename verrassingen komen te staan, integendeel.

 

               De auto is in principe per direct inzetbaar

Eveneens een niet onbelangrijk verschil met zakelijk shortlease afsluiten en een klassieke leasing heeft betrekking tot het feit dat de auto van uw keuze meteen inzetbaar is. Voor een traditionele leasing geldt dat er in eerste instantie een aanzienlijk financieel onderzoek moet worden uitgevoerd. De leasingmaatschappij wil er namelijk honderd procent zeker van zijn dat u als leasingnemer wel degelijk in staat bent om aan de financiële verplichtingen tegemoet te komen. Voor zakelijk shortlease afsluiten geldt deze vereiste niet. Dit is uiteraard het gevolg van de flexibele overeenkomst waarvan sprake is. Het mag dan ook duidelijk zijn, op het ogenblik dat u snel met een nieuwe auto wenst te rijden is het zonder meer de moeite waard om daarvoor een beroep te doen op een zakelijke shortlease.

 

www.vwpshortlease.nl levert nieuwe en jonge auto’s tegen scherpe tarieven.