Steeds meer mensen kiezen ervoor om in het buitenland te gaan wonen en werken. Eén van de landen die veel emigranten aantrekt is Noorwegen. De reden hiervoor is de hoeveelheid banen. Zelfs zoveel banen dat Noorwegen te weinig inwoners heeft om alle vacatures te vervullen. Er is genoeg vraag naar alle functieniveaus. Of u nu een baan zoekt als bouwvakker, jurist, bakker of reisleider: Noorwegen biedt het u.

 

Noors leren

Het leren van de Noorse taal is voor Nederlanders relatief makkelijk. Veel woorden komen bijna overeen of zijn bij wijze van spreken familie van elkaar. De uitspraak is echter wel moeilijker. De uitspraak is ietwat zangerig en woorden worden vaak niet precies uitgesproken zoals je ze leest. Sommige Noorse woorden komen in geschrift overeen met woorden uit het Groningse en Friese dialect. Bijvoorbeeld het Friese ‘bern’ (kind) wat in het Noors als ‘barn’ geschreven wordt.

 

Verhuizen naar Noorwegen

Naast veel werk kunt u in Noorwegen ook genieten van de prachtige natuur. De schitterende fjorden en volle bossen zijn een lust voor het oog. De Jong Verhuizingen kan u helpen bij het emigreren naar Noorwegen. Wanneer u zich laat verhuizen naar Noorwegen door De Jong Verhuizingen zullen uw eigendommen in de grote, comfortabele verwarmde verhuiswagens worden vervoerd. De verhuizers van De Jong Verhuizingen komen regelmatig op diverse plaatsen in Noorwegen en kennen de bestemmingen als hun eigen broekzak.

 

Het verhuisproces

De verhuisadviseurs van De Jong Verhuizingen begeleiden u bij het verhuizen naar Noorwegen. Tijdens het gehele proces is uw verhuisadviseur 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u beschikbaar. Doordat De Jong Verhuizingen meerdere keren per maand verhuizingen naar Noorwegen verzorgt, heeft u een groot aantal keuzes in de vertrek- en aankomstdata. Ook wordt er regelmatig samengewerkt met andere verhuisbedrijven waardoor u profiteert van het combinatievoordeel.

Voor verdere informatie over een verhuizing op maat kunt u een offerte aanvragen op de website van De Jong Verhuizingen.