Werken bij een bank, het spreekt nog steeds heel veel mensen aan. Maar wat houdt dat nu precies in. Aan wat voor functies moet je dan precies denken, is het wel gezellig om bij een bank te werken en moet je per se een cijferkanon zijn? Hier volgen wat voor- en ook nadelen van het werken bij een bank. Misschien is het wel iets voor jou en maak je straks een nieuwe stap in je carrière.

 

Waar houdt een bank zich allemaal mee bezig?

Banken doen meer dan alleen het beheren van je spaarrekening en je lopende rekening.  Natuurlijk is het veilig beheren van je spaargeld nog wel een van de kerntaken van de bank. Maar het is natuurlijk niet zo dat dit geld fysiek in een kluis ligt en dat dit dag en nacht bewaakt wordt tot jij het op komt halen. De bank gaat als het ware met je geld aan de slag om zo meer geld te verdienen. Met het geld kan de bank bijvoorbeeld leningen geven aan startende ondernemers, de bank kan het beleggen in aandelen. Maar ook kan je hypotheken afsluiten bij de bank. De bank betaalt dan je huis en jij lost deze lening maandelijks deels af en betaalt rente over deze lening.

 

Waarom werken bij een bank?

Het werken bij een bank is heel veelzijdig en biedt veel voordelen. Meestal ontvang je een goed salaris en biedt de bank veel mogelijkheden om door te groeien. Omdat de bank altijd op zoek is naar nieuw en goed opgeleid personeel heb je vaak voldoende mogelijkheden tot het volgen van interne opleidingen. De bank biedt ook tal aan verschillende functies. Hierbij valt te denken aan klantcontact, soms nog via een balie, maar ook vaak online of telefonisch. Je kunt klantadviseur worden in verschillende vakgebieden. Maar ook op de backoffice zijn altijd mensen nodig. Wil je graag werken bij een bank? Schakel dan de hulp van BP Banking & Finance in.

 

Banken bovendien zijn goede werkgevers die bovendien goed voor hun personeel zorgen. Vaak is er een goed bedrijfsrestaurant. Worden er regelmatig teamuitjes georganiseerd en heb je vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ben je op zoek naar een baan of wil je gewoon eens wat anders proberen overweeg dan eens aan de slag te gaan in de banksector