Sinds een jaar is de dienstverlening in pechhulp erg veranderd. Grote verzekeringsbedrijven proberen in te spelen op een veranderende consument. Centraal Beheer heeft bijvoorbeeld Roadguard geïntroduceerd en AllSecur heeft ook een pechhulp on demand applicatie. Met deze on demand applicaties is het niet meer nodig een abonnement zoals bij www.blijdatikrij.nl of bijvoorbeeld de ANWB af te sluiten. Helaas is het niet mogelijk om als rijschool een verzekering hier af te sluiten. Een autorijschoolverzekering kan weer worden vertakt onder een specifieke lesauto verzekering. Klinkt dit interessant in de oren? Pas op! Het klinkt beter dan dat het is, het gaat u veel geld kosten. In een enkel geval, wanneer je echt weinig pech hebt kan het interessant zijn. Als u iets overkomt moet u direct de portemonnee trekken en zijn de kosten hoog. Daarnaast is er geen hulp in het buitenland beschikbaar en is er geen mogelijkheid om vervangend vervoer te krijgen. Betaald u te laat, dan heb je direct een incassobureau aan de broek hangen.

 

Hoe werkt het?

Wanneer je met pech langs de weg staat open je de app en krijg je verschillende pechopties. De standaard pechopties zijn onder andere, een lekke band, sleutels in de auto of verkeerd getankt. Doordat de applicatie je locatie weet is het enkel nodig je contactgegevens in te vullen, vervolgens moet je direct alle kosten betalen en krijg je te zien wanneer de monteur arriveert. Binnen een half uur komt er een monteur en wordt de auto gerepareerd.

 

De kosten van een on demand pechhulpservice

Roadguard gaat ervan uit dat auto’s gemiddeld 1 keer in de 4 jaar met pech langs de weg staan. Dat zie je ook terug in de kosten. Een lekke band kost al direct 100 euro, wanneer je verkeerd getankt hebt zijn de kosten 125 euro plus een kilometervergoeding van 4 euro per kilometer wanneer de auto getransporteerd wordt. Alle kosten zijn exclusief de onderdelen, in het geval van een lekke band komen die kosten er ook nog bovenop. Het klinkt interessant om een dergelijke applicatie te gebruiken, maar verkijk je niet op de kosten. één keer pech kan al resulteren in een kostenpost waar je bij www.blijdatikrij.nl voor tien jaar goed verzekerd kan rondrijden.