Modulair bouwen is een vorm van energiezuinig bouwen, omdat je de bouw zo efficiënt mogelijk gaat. Bij deze bouwtechniek worden alle grote ruimtes al vooraf gefabriceerd in de fabriek. Deze modules worden daarna samengesteld op het bouwterrein tot een geheel, zo heb je zeer snel een Prefab Woning gerealiseerd.

 

De modules zullen op het bouwterrein met een kraan in de gewenste positie worden geplaatst. Deze modules kunnen zoveel worden toegevoegd als het terrein het toelaat. Ook kunnen er extra verdiepingen worden toegevoegd om zo de hoogte in te gaan.

 

De voordelen van modulair bouw zal hieronder worden opgesomd:

 

  • De snelheid, omdat de meeste modules in de fabriek worden gefabriceerd wordt er veel minder gebouwd op het terrein zelf.
  • Minder defecten, alle modules passen naadloos op elkaar en de foutmarge is daardoor nihil.
  • Omdat alle modules in de fabriek worden geproduceerd is er veel minder afval op de bouw. Dit is dus ook weer milieu bewuster.
  • Het biedt flexibiliteit voor in de toekomst. Omdat alle modules uit gestandaardiseerde afmetingen en opbouw bestaat, kan er in de toekomst gemakkelijk nog blokken aan toe worden gevoegd.
  • Het brengt minder geluidsoverlast met zich mee. Omdat er veel minder gebruik hoeft worden gemaakt van (zware) machinale gereedschappen wordt het geluid ook drastisch gereduceerd.

ecologisch-huis