Tankstations zijn kleine nederzettingen langs de snelweg waar we vaak even stoppen om onze auto’s bij te vullen. Maar wist je dat ze veel meer te bieden hebben dan alleen benzine en diesel? Tankstations kunnen een plek zijn waar je even kunt ontspannen, een snelle hap kunt halen of zelfs een broodnodige toiletpauze kunt nemen. In dit artikel delen we enkele tips en ideeën over wat te doen bij tankstations, zodat je je volgende pitstop optimaal kunt benutten. Trouwens ook erg leuk om te reageren op verschillende tankstation vacatures. Het is echt een fantastische omgeving om te werken!

 

Een snelle tankbeurt

Als je haast hebt en gewoon snel je tank wilt bijvullen, dan is een tankstation de perfecte plek. Zorg ervoor dat je weet aan welke kant van je auto de tankdop zit voordat je stopt, zodat je aan de juiste kant van de pomp kunt parkeren. Dit bespaart tijd en voorkomt dat je aan de verkeerde kant van de pomp moet manoeuvreren. Bij de meeste moderne tankstations kun je betalen met je pinpas of creditcard bij de pomp zelf. Dit maakt het proces nog sneller en handiger. Vergeet niet om je tankdop goed dicht te draaien en veiligheidshalve je handen te wassen voordat je weer op weg gaat. Lijkt het je wat om te werken bij een tankstation? Je kunt dan werken bij EG!

 

Hoognodige toiletpauze

Lang onderweg zijn kan een tol eisen, vooral als je onderweg bent met het hele gezin. Gelukkig bieden de meeste tankstations goed onderhouden toiletten die je kunt gebruiken tijdens je reis. De toiletten zijn meestal te vinden bij het hoofdgebouw van het tankstation of in een apart toiletgebouw op het terrein. Bij sommige tankstations moet je misschien een kleine vergoeding betalen om de toiletten te gebruiken, maar dit is meestal de moeite waard voor een schone en frisse omgeving. Voor de zekerheid kun je toiletpapier of vochtige doekjes meenemen, voor het geval het tankstation deze niet verstrekt (of op is).

 

Lekkere snacks

Reizen kan hongerig werk zijn, en tankstations hebben vaak een scala aan snacks en drankjes om uit te kiezen. Van hartige snacks zoals chips en nootjes tot zoete lekkernijen zoals chocolade repen en koekjes, er is voor elk wat wils. Als je op zoek bent naar een gezondere optie, kijk dan of het tankstation vers fruit, yoghurt of sandwiches aanbiedt. Deze opties kunnen je energie geven zonder je een zwaar gevoel te geven tijdens het rijden. De beste tankstations hebben van die broodjesbars, waar je ook even kunt stoppen voor een lekkere kip sandwich of een warm saucijzenbroodje.

 

Veiligheid eerst

Naast tanken, toiletten en snacks bieden veel tankstations nog andere handige voorzieningen. Sommige hebben bijvoorbeeld een luchtpomp waar je gratis de bandenspanning van je auto kunt controleren en aanpassen. Tankstations hebben ook vaak een winkel waar je spullen kunt kopen, zoals motorolie en producten om je auto te wassen. Dit kan handig zijn als je merkt dat je auto wat extra zorg nodig heeft tijdens je reis.