Het is tegenwoordig heel makkelijk om via het internet aan klanten te komen. Het is daarom heel normaal om een eigen website te hebben voor je bedrijf. Het nadeel is alleen wel dat het soms best wel lastig kan zijn om hogerop te raken in Google en andere zoekmachines. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de meeste beginnende websites nog niet aan online marketing zijn begonnen. Online marketing komt in veel verschillende vormen voor en is iets wat je zelf kunt aanpakken, maar ook kunt laten uitvoeren door een gespecialiseerd online marketing bureau. Zeker als je niet zo heel erg veel verstand hebt van Online marketing cijfers, Online marketing strategie cijfers, Google marketing cijfers of online marketing in het algemeen kan het handig zijn om een specialist om hulp te vragen.

 

Wat is SEO?

SEO is een manier van teksten hoger in Google laten verschijnen, zonder dat je hier geld voor hoeft te betalen. Het wordt ook wel eens zoekmachineoptimalisatie genoemd. Door zoekwoorden meerdere keren in een tekst te zetten komt de pagina waarop de tekst staat hoger in Google te staan bij diegene die jouw zoekwoorden in de zoekmachine typt. Het gebruik van SEO kan ervoor zorgen dat je na een tijd meer leads, bezoekers en meer conversies en omzet krijgt. Het schrijven van deze SEO teksten heeft wel een aantal eisen. Je moet goed rekening houden met het aantal woorden dat je gebruikt voor je teksten. Als je minder woorden gebruikt dan dat je normaal gesproken zou gebruiken, dan kom je niet hoger in de zoekresultaten. Daarnaast kan je ook niet teveel gebruikamen van zoekwoorden. Google gaat je tekst zien als hyper optimalisatie, waardoor je alsnog niet hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit is nog een reden om het als beginner over te laten aan een professional of een online marketing bureau.

 

Wat zijn backlinks en wat doen ze?

Backlinks zijn een onderdeel van linkbuilding en SEO. Ze zijn zeer effectief als je je website hoger in de zoekresultaten wilt krijgen. Bij backlinks gaat het enkel om een linkje die van de ene website verwijst naar een andere website. Google ziet dit vervolgens als een stem die jouw website aanraadt. Jouw website zal stijgen in autoriteit en hogerop komen in Google door linkbuilding. Ook is het mogelijk bij linkbuilding om je links te plaatsen in teksten. Deze teksten kunnen zelfgeschreven zijn die in een SEO geoptimaliseerde tekst geplaatst zijn, maar ook al bestaande teksten. Een backlink is een link die van jouw website naar een andere website geplaatst wordt. Het is dus een zeer effectieve manier om meer bezoekers naar je website toe te trekken. Als een backlink naar jouw website is geplaatst, kun je erop vertrouwen dat deze ervoor zal zorgen dat jouw bereik vergroot wordt. Het nadeel van backlinks is dat wanneer je backlinks mag plaatsen op iemands website, deze persoon ook vaak backlinks daarvoor terug wil krijgen. Verder zijn er ook bedrijven die backlinks aanbieden. Dit is een vorm van linkbuilding, zonder dat er geruild wordt.