Er is in Nederland een percentage mensen wat door omstandigheden niet een passende baan heeft. Dit kan diverse oorzaken hebben, zoals te weinig beschikbare banen of een arbeidsbeperking. Misschien kan een jobcoaching je helpen om een geschikte baan te vinden. Het is namelijk erg vervelend als je thuis zit en je talent niet kan benutten op de arbeidsmarkt. Maar wat zijn de taken van een jobcoach precies?

 

Wat doet een jobcoach?

 

Een jobcoach is een persoon die jou zal helpen een baan vinden en te behouden. Zijn taak is dan ook het bieden van voldoende ondersteuning aan de werkzoekende zodat hij zo gemakkelijk mogelijk de arbeidsmarkt kan betreden. De taken van een jobcoach zijn zeer divers. Zijn werkzaamheden zijn onder andere, het verzorgen van sollicitatietrainingen en helpen met het zoeken van geschikte vacatures. Ook uitzoeken welke werkzaamheden het beste bij de werkzoekende past zijn taken van een jobcoach. Belangrijk eigenschappen van de cliënt worden in kaart gebracht en aan de hand van die gegevens zal een passende functie worden gezocht.

 

Een coach observeert en schrijft in het algemeen aardig veel. Vaak wordt er samen met de cliënt een begeleidingsplan gemaakt. Hierin kan worden opgenomen of de werkzaamheden bij de werkgever moet worden aangepast of en voert de arbeidsbemiddeling door. Wanneer de cliënt een bepaalde beperking heeft is het niet zomaar mogelijk om ergens aan de slag te gaan. De coach zal uiteindelijk zorgen dat de werkzoekende op de goede plek terecht komt.