Intercomsystemen worden veel gebruikt in flats. Iemand belt bij een bepaald nummer aan en daar dient dan opgenomen te worden. Vervolgens kan deze persoon de voordeur van de flat opendoen voor de desbetreffende persoon met een druk op een knop. Een standaard intercomsysteem bestaat uit 1 centraal punt, bij de voordeur. Daarnaast heeft elke bewoner van de flat een soort telefoon waarmee hij/zij mensen aan de deur te woord kunnen staan en eventueel binnen kunnen laten.

 

Een variant op dit systeem is de video-intercom. De naam zegt het al, bij dit systeem is er een camera aangesloten. Zo kunnen de mensen vanuit hun woning al zien wie er bij de voordeur staat. De video-intercom wordt ook steeds populairder bij mensen in een normale woning. Zij voelen de behoefte aan extra beveiliging en met een intercomsysteem heeft u nog een extra schakel tussen u binnenshuis en de mensen buitenshuis. Dit kan nare situaties voorkomen en voelt vooral erg veilig. Naast
de veiligheid is het comfort vaak de doorslaggevende factor. Mensen kunnen meer vanuit hun eigen woning doen.

 

Voor meer informatie over de intercomsystemen kunt u terecht bij Portacon. Portacon is een bedrijf dat gespecialiseerd is in toegangscontrole en de automatisering daarvan. Naast informatie kunt u hier ook verschillende producten aanschaffen.