Je oude bouwschoenen zijn versleten en je bent toe aan nieuwe, waar moet je dan op letten bij de aanschaf? Bij veel werkzaamheden zijn werkschoenen verplicht, denk maar aan de bouw, industrie en logistieke sector. Vallende voorwerpen, scherp materiaal op de vloer of een oneffen ondergrond kunnen zorgen voor een verhoogt risico. Werkschoenen die goed passen verhogen niet alleen het comfort maar ook zeker de veiligheid!

 

Pas verschillende maten werkschoenen.

 

Iedere veiligheidsschoen fabrikant hanteert andere maten/afmetingen. Er kan wezenlijk verschil zitten in de breedte en hoogte van de schoen. Het is dus altijd aan te raden om de werkschoenen goed te passen voordat je deze aanschaft. Het beste is nog om je voeten op te laten meten, dan weet je precies wat de breedte en lengte richting van je voet is. Bij je tenen adviseren wij om 4 tot 5 millimeter speling te houden. Dit omdat je dan ook nog soepel kan knielen, lopen en huren. Ook zetten je voeten het eind van de dag iets uit.

 

Kies ook zeker niet voor te ruime schoenen. Maximaal 8 mm adviseren wij. Dit omdat anders je tenen niet meer onder de (stalen) veiligheidsneus komt, en dan brengt extra risico met zich mee. Ook kan een (te) grote schoen zorgen voor blaren omdat je door de extra ruimte meer wrijving in je schoen hebt.