Voordelen plastic plinten.
De voordelen van plastic plinten zijn dat ze enorm makkelijk schoon gemaakt worden, en ook nog is lang meegaan. Ze zijn veel makkelijker te plaatsen dan grenen plinten, alleen zijn ze veel minder goed voor het milieu. Maar dat terzijde. Ook zijn plastic plinten veel goedkoper dan houten plinten. En hebben ze een langere leeftijd als het om gebruik gaat.

 

Nadelen plastic plinten.
Ze zijn wel vaker wat minder mooi dan witte plinten. En ze zijn vaak grijs. En kunnen minder makkelijk geverfd worden. Dus mocht je een vrolijke kleur hebben in jouw huis of kamer. Dan wordt het minder mooi om plastic plinten te gebruiken.

 

Voordelen houten plinten.
Houten plinten zijn wel wat minder makkelijk in het gebruik dan plastic plinten. Maar zijn niet al te moeilijk te plaatsen. Ze zijn wel veel mooier en passen makkelijker bij andere kleuren. Ook kan je houten plinten makkelijker verven. Dus is een gekleurde kamer hebben met houten plinten makkelijker te vullen dan met plastic plinten.

 

Nadelen houten plinten.

Houten plinten zijn moeilijker schoon te maken. En ook gaat een houten plint makkelijker kapot. Er komen makkelijker krassen, schrammen of scheuren in. Dus mocht je houten plinten kopen. Probeer niet tegen de plinten aan te trappen. Houten plinten kunnen veel minder tegen vocht, en gaan als er vocht bij komt wordt de plint erg lelijk. Dus als je witte muren hebt dan is het beter om plastic plinten te kopen. Maar bij een andere kleur. Is kiezen voor houten plinten beter.

 

interior-1026454_960_720