Ondanks dat ze binnen bedrijven mensen genoeg zoeken, is het vinden van een baan niet altijd even makkelijk. Wat hoe vind je nu precies iets wat écht bij jou past? Een baan heb je namelijk niet alleen om van te leven. Het is ook fijn als je je prettig voelt op de werkplek en in de functie die je uitvoert.

 

De zoektocht

 

“Voor iedereen is een baan te vinden, als je maar weet waar je moet zoeken”, hoor je regelmatig.

Maar in veel gevallen is het handiger gevonden te worden dan om te zoeken! Als je zorgt dat je in je CV precies dát hebt staan, waar werkgevers naar op zoek zijn, is de kans groter dat er een werkgever is die jou weet te vinden of zelfs de baan kan creëren die perfect bij je past.

 

Vooropleiding

 

Natuurlijk is een brede vooropleiding hierbij een pré; een studie bedrijfskunde leert je bijvoorbeeld naast de basiskennis óók kennis van o.a. verandermanagement, marketing, economie en je personeelsmanagement. Zo ben je nog beter voorbereid op de zakenwereld en kun je heel breed worden ingezet.

 

Is jouw vooropleiding minder breed? Soms is het dan gewoon een kwestie van beginnen en ervaring opdoen. Denk hierbij aan stages, maar ook internships of echte functies binnen bedrijven. Wil je echt volledig een andere kant op? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om door te leren.

 

 

Spreek je talen of leer ze spreken

 

In het internationale karakter van de hedendaagse samenleving en zo ook in de meeste internationale bedrijven, is het een groot voordeel als je certificaten van meerdere taalcursussen bezit. De Engelse taal beheersen veel mensen wel, maar een cursus zakelijk Engels is een ware toevoeging in de zakenwereld. Zo spring je sneller in het oog van HR-managers die mensen met jouw kennis en kunde zoeken. Je CV is écht jouw visitekaartje en daarmee kun je al indruk maken nog vóór je op gesprek bent geweest.

 

Cursussen

 

Voor elke tak in het bedrijfsleven zijn er specifieke cursussen van belang, zoals een VCA certificaat dat je kunt behalen door het volgen van de VCA cursus. Zorg dat je weet welke cursussen er op dit moment actueel zijn voor de sector waarin je wilt gaan werken. Voor een werkgever is het fijn als hij je zo snel mogelijk kan inzetten. Andere interessante toevoegingen zijn BHV en EHBO.

 

Overzicht

 

Wie jij bent kun je in je gesprek duidelijk maken, wat jij kan, moet zo snel mogelijk blijken uit je CV. Kom je voor de dag met een overzichtelijk CV waarop je laat zien qua kennis en ervaring aan te sluiten op de huidige praktijk, dan kun je naast je telefoon wachten tot je gebeld wordt door jouw ideale werkgever.

Succes!