In de technische sector is bekwaam personeel vinden vaak lastig. Dat komt omdat er steeds meer vraag is naar technisch geschoold personeel. Dat is al lange tijd het geval. Steeds meer taken worden overgenomen door robots en machines. Het is wel zo handig als er genoeg mensen zijn die weten hoe al die techniek werkt. Er bestaat altijd de kans dat er iets kapot gaat en dat moet dan gerepareerd worden. Voor bedrijven die snel door willen groeien is dat tekort een probleem. Daarom volgen hier een aantal tips om snel aan competent personeel te komen.

 

Het aanbieden van stageplaatsen

Gelukkig kiezen wel steeds meer jongeren voor een technische opleiding. Zij hebben interesse in het vak en zien bovendien ook wel dat je moet een diploma in een technisch vakgebied volop kansen hebt op een goedbetaalde en uitdagende baan. Uit statistieken blijkt dat een groot deel van de jongeren bij het bedrijf aan het werk gaat waar ze hun stage hebben gedaan. Het is daarom verstandig om snel op zoek te gaan naar gemotiveerde studenten. De kans is groot dat ze bij jouw bedrijf blijven plakken na hun opleiding.

 

Het omscholen en bijscholen van personeel

Je kunt natuurlijk ook binnen je eigen bedrijf kijken. Door te investeren in cursussen en opleidingen kun je ervoor zorgen dat jouw personeel tot meer in staat is. Sommige functies in je bedrijf komen te vervallen door de ontwikkelingen in de techniek. Door je werknemers om te scholen kunnen ze andere posities binnen je bedrijf invullen.

 

Vertel opleidingsinstituten waar je naar op zoek bent

Je kunt doorgeven aan opleiders naar wat voor personeel jij op zoek bent. Zij kunnen er dan voor zorgen dat extra aandacht besteed wordt aan de competenties die jij belangrijk vindt. Zo is de kans groter dat er personeel beschikbaar komt dat jij kunt gebruikt.