Wat is organisch textiel?
Organisch textiel is textiel dat zo veel mogelijk uit biologische vezels wordt gemaakt. Hier zijn er veel richtlijnen en standaarden voor, als je product bepaalde criteria niet haalt, mag je de label “gemaakt met organic” niet gebruiken. Bij biologische vezels zal de verwerking altijd geschieden volgens bepaalde regels en toevoeging van kleurstoffen, hulpstoffen en proces chemicaliën worden altijd eerst geëvalueerd want ze moeten voldoen aan een bepaald aantal eisen van toxiciteit en ze moeten biologisch afbreekbaar zijn. Er mogen helemaal geen giftige stoffen in voorkomen en al helemaal geen aromatische oplosmiddelen of genetisch gemodificeerde organismen. Dit is streng verboden!

 
Wordt er ook organische ondergoed gemaakt?
Natuurlijk word er ook organisch ondergoed vervaardigd. De meeste textiel soorten voor dit type ondergoed is dan voornamelijk organische katoen en biologisch katoen spandex . Dee organische ondergoed is te vinden op elke lingerie afdeling, en je vind dan verschillende modellen zoals slipjes, onder truitjes, boxershorts en Beha;s allemaal in de verschillende kleuren en modellen. Er is ook een speciale ondergoed lijn met organisch ondergoed voor mannen. En niet voor zomaar ook, want de meeste grote merken nemen deze trend nu over en stappen over op Organisch ondergoed. Het is niet alleen beter voor het milieu maar zit ook nog heerlijk aan je lijf.

 
Is organisch ondergoed beter dan gewoon ondergoed?
In princiepe maakt het geen verschil uit als je gewoon ondergoed draagt of organisch ondergoed. Als je maar lekker in je vel zit, dan is het eigenlijk al goed. Organisch ondergoed wordt onder strengere voorschriften vervaardigd waarbij de biokatoen op mulieu vriendelijke wijze geteeld en vervaardigd word, is het ook bewezen veel lekkerder te zitten dan ander synthetisch materiaal. Biokatoen is in vergelijking met gewoon katoen veel schoner, daarom voelt het ook veel zachter aan en juist omdat je ondergoed direct op je huid aantrekt voelt het fijner aan. Het biokatoen is niet verwerkt met chemische bestrijdingsmiddelen en bevat helemaal geen giftige verfstoffen. Wel is er nog geen bewijs dat het ook echt gezonder is.

 
Waar kun je organisch ondergoed kopen?
Tegenwoordig kan je dat overal, Bjorn borg heeft bijvoorbeeld een speciale organic cotton lijn, hier vind je dan niet alleen organisch ondergoed maar ook kleding van organisch materiaal. Ook H&M loopt niet achter op dit gebied en ook zij hebben enkele organische ondergoed samples op de markt die het goed doen en lekker zitten. Merken zoals calvin klein en Dolce Gabanna hebben voor hun heren onderbroeken en dames slipjes en boxershorts ook al een aparte organische ondergoed lijn. Verder lopen de andere grote mode huizen ook mee op dit gebied want bijna allemaal hebben wel een organische ondergoed lijn of kleding lijn. Organisch ondergoed is gewild en als jij ook iemand bent die groener wil gaan leven, dan kun je ervoor kiezen ook je kleding groener te maken door organisch ondergoed te kopen.
Hier kun hoog kwalitatief ondergoed kopen:

 
inundies.nl
Organisch ondergoed wordt meestal aangeduid met een label waarop staat “This product is made with organic cotton”

Be Sociable, Share!