Bij het maken van reclame online zijn er tegenwoordig een heel aantal opties. Natuurlijk is er relatief traditioneel gewoon het plaatsen van een advertentie op een webpagina, wat vaak geregeld wordt door bedrijven als Google, waar je ook video’s kan laten afspelen. Ook is er linkbuilding frankrijk. Linkbuilding is een techniek waarmee er wordt gezorgd dat jouw webpagina hoger komt bij bepaalde zoekopdrachten in zoekmachines als Google en Bing.

 

Hoe werkt linkbuilding

Bij linkbuilding gaat het erom om links van andere sites te krijgen, die verwijzen naar de webpagina die je hoger wilt krijgen. Hoe meer relevante sites er naar jouw website door verwijzen, hoe meer Google zal denken dat jij een hele betrouwbare website hebt. Je gebruikt dus als het ware de ene site, die al een bepaalde relevatie heeft bereikt in Google, om de andere omhoog te liften. Dit werkt het beste met natuurlijk gevormde artikels. Het moet er niet op lijken dat dit gemanipuleerd is, waardoor het van belang is dat de links in natuurlijke teksten staan. Daarin wil je ook niet te veel links hebben, aangezien dat weer te veel op manipulatie zou lijken en je wil ook niet dat de artikels waarin je het verwerkt gewoon gecopypaste worden van ander teksten, aangezien dat ook manipulatie zou zijn.

 

Copywriting

Copywriting is een belangrijk onderdeel van de techniek linkbuilding. Bij linkbuilding gaat het er immers om dat je veel tekstjes hebt met links naar jouw site en die dus op relevantere sites neerzet. Dit zorgt ervoor dat jouw site zal stijgen binnen de zoekmachines en dus beter gevonden kan worden. Hiervoor heb je veel teksten nodig en het schrijven van dat soort teksten wordt copywriting genoemd.

 

Linkbuilden uitbesteden

Dat copywriting is ook meteen de reden waarom het verstandig kan zijn het linkbuilden door een extern bedrijf te laten doen. Er zijn namelijk bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit soort werk en dus precies weten hoe de technieken hierachter het beste toegepast kunnen worden. Verder hebben zij ook vaak een team van mensen die artikels schrijven voor linkbuilding. Door dat schrijven vooral uit te besteden kan je heel veel tijd besparen die je anders zelf kwijt zou zijn aan het schrijven van artikels. Dat is tijd die je dan zelf beter kan gebruiken waarin je aandacht kan geven aan je klanten en je bedrijf kan laten groeien in plaats van dat je vast komt te zitten in een web van online marketing.