Neem een gasanalist in dienst

In een bedrijf waar met bepaalde gassen gewerkt wordt is het noodzaak dat er veilig gewerkt kan worden. Om er zeker van te zijn dat de werknemers op een veilige werkvloer staan kun je een gasanalist inhuren via G4S Safety Solutions die ervoor zorgt dat de veiligheid gewaarborgd wordt.

 

Opleiding tot gasanalist

Een gasanalist kent de gevaren en kenmerken van bepaalde gassen goed dus weet precies wat er gedaan dient te worden in noodsituaties. Indien zich een noodsituatie voordoet in een bedrijf waarbij een bepaalde soort gas is vrijgekomen komt de gasanalist ter plekke om te kijken om wat voor gas het gaat. Hij is volledig uitgerust om dit te doen en pas als er gemeten is om wat voor gas het gaat en in welke hoeveelheden kan er het sein veilig gegeven worden. Als het veilig is mogen andere mensen de ruimte ook weer betreden. Zo niet dan dienen er andere maatregelen getroffen te worden voordat de ruimte weer toegankelijk is.

 

Wat doet een gasanalist allemaal?

Een gasanalist heeft tal van taken. Dit zijn onder andere het meten van vrijgekomen gassen en het toegankelijk verklaren van bepaalde ruimtes. Naast het detecteren van bepaalde vrijgekomen stoffen heeft een gasanalist ook een preventieve functie: hij of zij kan ook toezicht houden wanneer er met bepaalde gevaarlijke stoffen gewerkt wordt, toezicht houden op bepaalde ruimtes of controle vergunningen afgeven aan bedrijven. Voor alle taken kijk je het beste even op de website van G4S om zo een totaalbeeld te krijgen van wat een gasanalist allemaal doet.

 

Certificaten voor gasanalist

Een gasanalist heeft naast een speciale uitrusting ook diverse certificaten op zak. Deze kunnen bij G4S behaald worden en het is ook mogelijk om herhalingscursussen te volgen om de kennis op peil te houden. Alle certificaten worden onder wettelijke normen bepaald.