Mondkapjes bestellen doe je natuurlijk het beste online. Het assortiment is groot, de mogelijkheden eindeloos en er zijn geen openingstijden, wachtrijen en parkeergelden. Maar online winkelen heeft ook een aantal risico’s. De belangrijkste daarvan is dat je je producten niet kunt zien, passen en voelen voordat je ze bestelt. Online mondkapjes bestellen is dus nooit zonder risico, maar met de onderstaande informatie maak je dit risico wel zo klein mogelijk en profiteer je van alle voordelen die online winkelen je te bieden heeft.

 

Kwalitatieve mondkapjes bestellen

Het grootste probleem met online winkelen is dat de kwaliteit nogal eens te wensen over laat. Je denkt dat je één ding krijgt en je ontvangt iets compleet anders. De mondkapjes die in Nederland verplicht zijn gemaakt in het OV en in openbare ruimtes hoeven niet aan kwaliteitseisen te voldoen, maar kwaliteit is wel iets waar je op let. Want daaraan lees je af hoe goed het mondkapje werkt. Als je online mondkapjes gaat bestellen, let dan altijd op de volgende punten.

  • Kies voor mondkapjes met een stoffen gedeelte van circa 14 bij 24 centimeter, van katoen en met minimaal twee lagen stof.
  • Ga op zoek naar klantenrecensies over de mondkapjes en over de verkoper zelf.
  • Kies een Nederlands verkooppunt, zodat je mondkapjes krijgt die bedoeld zijn voor gebruik in onze unieke situatie.

 

Neem de retourvoorwaarden door

Ook als je de bovenstaande punten hebt doorgenomen, is het mogelijk dat je een product ontvangt dat niet bevalt. Het is ook mogelijk dat de verkoper per ongeluk een verkeerd of defect mondkapje opstuurt. Ga je online mondkapjes bestellen, lees dan altijd de retourvoorwaarden door. Ben je daar niet tevreden mee of twijfel je, dan zijn er duizenden andere verkopers waar je terecht kunt.

 

Kies voor niet-medische mondkapjes

Medisch personeel kan niet zonder mondkapjes en omdat zij dagelijks in contact komen met corona patiënten en het virus, moeten zijn te allen tijde voorraad hebben. Daarom heeft de overheid voor het dagelijkse leven alleen niet-medische mondkapjes verplicht gemaakt. Dit moeten wel mondkapjes zijn en dus geen voorgebonden sjaal, geen bandana’s en geen spatschermen. Let er dus op dat de mondkapjes die je bestellen gaat niet-medisch zijn.

 

Kies voor extra opties

De niet-medische mondkapjes fungeren als een zakdoek die continu voor je neus en mond gehouden wordt. Net als wanneer je verkouden bent, vangt deze jouw virusdeeltjes op voordat ze de lucht in kunnen worden gebracht. Doet iedereen dat, dan wordt het virus al bij de drager tegengehouden. Niet-medische mondkapjes helpen niet met het opvangen van het virus. Wil je wat meer bescherming, dan zijn er een aantal extra opties die je kunt kiezen.

 

  • Koop losse wasbare filters die je in een vakje in je stoffen mondkapje kunt plaatsen.
  • Je kunt ook wegwerp- en stoffen mondkapjes bestellen met een geïntegreerd filter.
  • Bestel mondkapjes met meerdere stoflagen. Zorg er dan wel voor dat het een ademende stof is, zoals katoen.
  • Maak een afspraak voor een Coronatest Nederland zodra je symptomen hebt.

 

Ga jij mondkapjes bestellen, dan is de kans op een miskoop aanzienlijk kleiner als je op de bovenstaande punten let.