In ieder bedrijf is het zaak dat de werknemers veilig kunnen werken. Mocht er echter ooit iets plaatsvinden dan heb je als werkgever wel een aantal personeelsleden nodig dat eerste hulp kan verlenen. Het is daarom wijsheid je personeel deel te laten nemen aan G4S
veiligheids trainingen
waarin ze leren hoe ze andere mensen in noodsituaties kunnen helpen.

 

Cursus voor beginners of voor mensen die al een certificaat op zak hebben

Bij G4S kun je diverse trainingen volgen op het gebied van veiligheid. Je kunt een keuze maken uit de volgende. Zo worden er een BHV cursus en een EHBO cursus verzorgd. Heeft je personeel al kennis daarvan maar wil je ze regelmatig laten bijscholen zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op deze gebieden? Dan kunnen ze ook een herhalingscursus volgen. Deze is niet alleen nuttig maar ook nog eens verplicht om als Bhv’er te mogen blijven werken of EHBO te mogen verlenen.

 

Wat te doen in onveilige situaties

Een werkgever dient er altijd voor te zorgen dat het personeel in een veilige omgeving kan werken. Derhalve wordt de cursisten tijdens de veiligheidstrainingen geleerd hoe ze veilige situaties kunnen creëren maar zeker ook wat te doen bij calamiteiten, mochten deze zich voordoen.

 

Oefenen in de praktijk tijdens de training

De trainingen worden op verschillende locaties door het land gegeven. Op deze speciale trainingslocaties wordt de praktijk gesimuleerd zodat er direct op de juiste wijze gehandeld kan worden indien nodig. De trainingen worden gegeven door ervaren en deskundige opleiders en er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde lotusslachtoffers. Deze zijn niet daadwerkelijk gewond maar spelen de situaties die in de praktijk kunnen voorkomen na zodat de cursisten geleerd kan worden hoe er het beste gehandeld kan worden in het geval van verschillende noodsituaties.