Het lijdt geen twijfel dat het aantrekken en behouden van toptalent essentieel is voor elk bedrijf, maar als het gaat om mondzorgbedrijven staat er extra veel op het spel. Jouw patiënten vertrouwen jou tenslotte hun glimlach toe – dus je moet er zeker van zijn dat jouw team opgewassen is tegen de taak. Als je het moeilijk vindt om jouw mondzorg vacatures snel te vervullen, zijn hier een paar tips.

 

Jouw vacature goed vindbaar maken

Je hebt ongetwijfeld al een vacaturetekst geschreven. Maar hoe kom je van vacaturetekst naar een nieuwe werknemer? Door de vacature goed zichtbaar te maken. Op de juiste plekken, aan de juiste mensen. Bijvoorbeeld door:

  • de meest geschikte vacaturewebsite te kiezen
  • sleutelwoorden te gebruiken
  • LinkedIn
  • jouw eigen website
  • sociale media
  • beurzen te bezoeken
  • een recruitmentbureau/wervingsbureau

Kies de meest geschikte vacaturewebsite

Er zijn een aantal websites met vacatures, maar niet alle zijn geschikt voor jouw behoeften. Wanneer je een website kiest, moet je rekening houden met de doelgroep die je wilt bereiken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar mondzorg professionals, dan is een specialistische vacaturesite voor tandartsen of orthodontisten een goed idee. Jouw doelgroep kijkt immers op deze sites naar een nieuwe baan.

 

Gebruik sleutelwoorden in de titel van uw vacature

Zodra je de juiste website voor jouw behoeften hebt gekozen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat jouw vacatures gemakkelijk door potentiële kandidaten worden gevonden. Eén manier om dit te doen is door sleutelwoorden te gebruiken in de titel van jouw vacature – dit zal ervoor zorgen dat jouw mondzorg vacatures verschijnen wanneer iemand zoekt naar relevante termen op de site. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een mondhygiënist in Enschede, dan kun je met “mondhygiënist” en “Enschede” in jouw titel potentiële kandidaten helpen jouw vacature gemakkelijker te vinden.

 

Gratis of betaald tonen via LinkedIn

Als jij snel een groot aantal potentiële kandidaten wilt bereiken, kan LinkedIn een geweldige optie zijn. Je kunt jouw mondzorg vacatures gratis op LinkedIn plaatsen, maar ook betalen om jouw vacatures bij een groter publiek te promoten. De keuze is aan u, maar houd er rekening mee dat het promoten van jouw vacatures op LinkedIn waarschijnlijk meer kost dan op andere websites. Het levert echter ook meer op. Want LinkedIn is de plek bij uitstek waar mensen een nieuwe baan zoeken. De kans om hier de juiste kandidaat te vinden is dan ook groot.

 

Vergeet je eigen website niet

Heb je een eigen website? Vergeet dan niet om daar ook een vacature op te plaatsen. Je kunt dit doen door een aparte vacaturepagina op jouw website te maken of door vacatures op andere pagina’s van jouw site te plaatsen. Als je bijvoorbeeld een blog beheert over de laatste ontwikkelingen in de tandheelkundige sector, zou je onder elk blogbericht vacatures voor mondhygiënisten kunnen plaatsen. Op die manier is de kans groot dat mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij te zeggen hebt, ook geïnteresseerd zijn om voor jou te werken.

 

Gebruik sociale media

Sociale media zijn een geweldige manier om potentiële kandidaten te bereiken – en het gaat snel! Twitter en LinkedIn zijn bijzonder nuttige platforms voor het promoten van vacatures in de mondzorg. Zorg ervoor dat jouw mondzorg vacatures deelbaar zijn en gebruik relevante hashtags (zoals #tandarts of #vacature) om nog meer mensen te bereiken. Je kunt sociale media ook gebruiken om in contact te komen met mondzorgprofessionals in andere sectoren – zij zijn misschien niet actief op zoek naar een nieuwe baan, maar ze staan er misschien wel voor open om over nieuwe mogelijkheden te horen.

 

Bezoek tandheelkundige beurzen

Tandheelkundige beurzen zijn uitstekende netwerkevenementen waar jij potentiële kandidaten persoonlijk kunt ontmoeten. Veel van deze evenementen hebben ook wervingsbeurzen speciaal voor tandheelkundige werkgevers – dus zorg ervoor dat je ze bezoekt! Dit helpt jou niet alleen om potentiële kandidaten te ontmoeten, maar het geeft jou ook de kans om meer te weten te komen over de laatste trends in de mondzorg en te ontdekken wat andere werkgevers zoeken.

 

Gebruik een wervingsbureau

Als je moeite hebt om zelf de juiste kandidaten te vinden, kan het de moeite waard zijn om een wervingsbureau in te schakelen dat gespecialiseerd is in tandheelkundige functies. Zij hebben toegang tot een grotere pool van kandidaten en kunnen jou helpen de perfecte match voor jouw behoeften te vinden.