Niet iedere keuken heeft een inductie kooplaat. Echter staat inductiekoken wel bekend als veilig koken. Heb je bijvoorbeeld geen gas aansluiting in je keuken, dan is een inductiekookplaat dat gebruikmaakt van het principe van inductieverhitting een heel goed en verstandige keuze. Let wel, je hebt voor inductiekoken wel speciale inductiepannen nodig. Gewone pannen kunnen ook gebruikt worden als er in de panbodem magnetiseerbaar materiaal is gebruikt. kookplaat, na de conflict van de pan koelt het snel weer af. Inductie koken is in de loop de tijd erg populair geworden. Laat je een keuken op maat maken, dan is het te adviseren om gebruik te maken van een inductie plaat!

 

De bijzonder gebruik van Inductiekoken staat bekend als veilig. De pan wordt heet en dus ook de inductie kookplaat zorgt voor een sterk verkorte kooktijd, een goede temperatuurregeling en een veilige manier van koken voor iedereen. Regelmatig wordt een inductiekookplaat dan ook geadviseerd door verzorgingsinstellingen en woningbouwbedrijven.

In 1907 werd al het eerste octrooi voor een inductiekookplaat toegekend. Dit gebeurde in het Verenigd Koninkrijk. Toch zou het tot de jaren 70 duren voordat de inductiekookplaat daadwerkelijk op de markt verscheen. Maar men kwam al snel achter dat toen het octrooi uiteraard al verlopen was.

 

Inductiekookplaat, een goede keuze

De inductiekookplaat is een elektromagnetisch veld, en zorgt voor de verwarming. Voor het aanzetten van de kookplaat zie je geen verwarmingselement opgloeien, en wordt de plaat ook niet warm. Bij het plaatsen van een geschikte pan wordt het meteen in de panbodem opgewekt. Daarna verwarmt het oppervlak van de kookzone. Wanneer de pan van de plaat gehaald wordt, is de plaat heet, maar niet gloeiend heet. Voor meer informatie neem gerust contact op met Keukenstudio Regio Oost.