Laat geen opbergruimte meer verloren gaan!

Als je alle beschikbare ruimtes in de kamers van je huis optimaal wilt benutten kan je overwegen om een inbouwkast te laten plaatsen. Door een kast op maat te laten maken worden zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken omgetoverd tot extra opbergruimte. Niet alleen is dit heel praktisch, ook kan je de kast volledig aanpassen aan je eigen wensen en persoonlijke voorkeur.

 

Wat zijn inbouwkasten?

 

Bij een standaard kast die je in de winkel kan kopen heb je misschien al gemerkt dat deze niet alle ruimte in beslag neemt. Tussen de bovenkant van de kast en het plafond is er veel loze ruimte. Ook tussen de zijkant van de kast en de muur die er tegenover staat. Een kast op maat is hiervoor de ideale oplossing. Door de muur of ruimte waar je graag een kast zou willen hebben op te laten meten, weet je zeker dat de kast alle hoeken en gaten opvult, zodat er geen eventuele opbergruimte verloren gaat. Naast het feit dat je zelf de opmetingen bepaalt voor je kast, kan je ook het materiaal, kleuren, verlichting, soort deuren en decoratie kiezen.

 

Inbouwkast in de slaapkamer

 

In de slaapkamer worden de meeste inbouwkasten gemonteerd. De reden hiervoor is omdat een slaapkamer standaard een kledingkast heeft. Om er zoveel mogelijk kleding, schoenen en accessoires in te doen wordt er ook vaak gekozen voor een grote kledingkast. Dit zijn de voornaamste redenen waarom een inbouwkast in de slaapkamer populair is. Deze kast zal je bijvoorbeeld ook niet zo snel van plek willen laten veranderen.

 

De ideale kledingkast is voor veel mensen anders. De een wilt al zijn kleding ophangen en de ander wilt liever een combinatie van hangrekken en schappen. Alles is mogelijk met een op maat gemaakte inbouwkast. Als je van een grote kledingkast houdt maar je slaapkamer niet zo groot is, doe je er goed aan om een inbouwkast te laten plaatsen die dezelfde kleur heeft als de muren. Hierdoor creëer je een groter ruimtelijk effect.

 

Hoeveel betaal je voor een inbouwkast?

 

De prijs van een inbouwkast hangt af van bepaalde factoren. Ten eerste kan je een op maat gemaakte inbouwkast nabootsen door gebruik te maken van een combinatie van standaard kasten. Hiervoor kan je terecht bij onder andere meubelfabrikanten. Dit is tevens de goedkoopste mogelijkheid. De prijs ligt dan tussen de €50 en €300 per meter. Ten tweede zou je kunnen kiezen voor meubels maatwerk. Dit betekent dat je kast volledig vanaf de basis op maat wordt gemaakt. Als je veel voorkeuren en wensen hebt is dit de beste keuze. Alles is mogelijk doordat je zelf volledig bepaalt wat je precies wilt hebben en hoe je het wilt hebben. De prijs voor meubels maatwerk ligt tussen de €250 en €300 per meter.

 

apart-eetkamertafel-mw-2-ovale-tafel-met-rvs-poten-300x120xh77cm1