Als je gaat solliciteren voor een nieuwe baan, wordt er altijd verwacht dat je een nette en overzichtelijke Curriculum Vitae (CV) hebt. In deze CV staat een soort beschrijving van je leven, je opleidingen en je werkervaring. Een goede CV speelt een belangrijke factor bij een positief sollicitatiegesprek. Daarom komt in dit artikel naar voren hoe je een CV het beste opstelt.

 

Het schrijven van een CV

Natuurlijk geef je bovenin de pagina aan dat het een CV is door ‘Curriculum Vitae’ te zetten.
Vervolgens begin je met het vermelden van je persoonlijke gegevens, denk aan je naam, je adres, geboortegegevens etc.
Een volgend belangrijk kopje is het vermelden van je opleidingen. Hier laat je zien welke opleidingen je met succes afgerond hebt. Achter elke opleiding toon je het start- en het eindjaar, het niveau, de richting en de school. Na het kopje opleiding is het tijd om te vertellen over je werkervaring. Je toont waar je allemaal hebt gewerkt, welke functie je hier hebt gehad, hoe lang je hier hebt gewerkt en of je eventuele referenties hebt.

 

Vaardigheden

De mogelijke toekomstige werkgever wilt natuurlijk graag weten of je ergens goed in bent, en zo ja ook waar je goed in bent. Dat kun je vermelden onder het kopje ‘vaardigheden’. Je kunt bijvoorbeeld vermelden of je goed bent met Microsoft Office, kennis hebt van HTML of ervaring hebt met het maken van folders.

Vervolgens laat je weten of je kennis van talen. Dit kun je het beste doen door middel van een tabel. Heb je weinig taalkennis? Dan is het misschien leuk om een Spaanse taalcursus te volgen om je CV zo een extra zetje in de goede richting te geven.

 

Bijvoorbeeld

Personalia
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Postcode:
Telefoon:
E-mail:
Geboortedatum:
Geboorteplaats:
Nationaliteit
Rijbewijs:

Opleidingen
2000-2005 School-Opleiding-Plaats
2005-2008 School-Opleiding-Plaats

Werkervaring
2010-heden Bedrijf
Functie
Werkzaamheden
Referentie

Vaardigheden
Microsoft Office 2013
HTML5

Talen
Taal Spreken Schrijven Lezen
Nederlands Moedertaal Moedertaal Moedertaal
Engels Uitstekend Uitstekend Uitstekend
Spaans Uitstekend Goed Goed