Op de huidige arbeidsmarkt is het vrij lastig om aan een baan te komen. Er zijn namelijk meer werkzoekende dan arbeidsplaatsen. Waar begin 2014 een sterke daling van het aantal werklozen te bespeuren was, is dit aantal de laatste maanden van 2014 weer flink gestegen. Daarbij komt nog dat de bevolkingsgroep groter is geworden dus het aantal werkzoekenden is hierdoor ook gestegen.

 

Kansen op de arbeidsmarkt

Wil je genoeg kansen hebben op de arbeidsmarkt dan is het belangrijk dat je een opleiding hebt gehad. Of wellicht is het verstandig om voor een omscholing te kiezen zodat je je kennis verbreed en je eventueel in een andere functie of compleet ander beroep aan de slag zou kunnen. Een cursus medewerker buitendienst zorgt ervoor dat je als commercieel medewerker aan de slag kunt gaan in de buitendienst. Hier ga je actief naar (potentiële) klanten om ervoor te zorgen dat ze een product of dienst afnemen. Heb je een opleiding gevolgd dan vergroot je je positie en is het wellicht makkelijker om aan een baan te komen.

 

Freelancer

Eventueel zou je ook als freelancer aan de slag kunnen gaan. Hierdoor zit je niet vast aan één baan, maar kun je opdrachten aannemen. Er zijn diverse websites waar deze opdrachten aangeboden worden, of je kunt je bij deze websites aanmelden zodat als er een opdracht is deze aan je wordt doorgezonden. Veel mensen kiezen er zelf voor om freelancer te worden. Is dit niks voor jou dan moet je het niet doen, want er is vaak niet een zekerheid dat je opdrachten krijgt. Maar op het moment dat je geen (vaste) baan hebt is het wellicht toch iets om te overwegen, je hebt nu immers ook geen zekerheid. De banen liggen immers niet voor het oprapen.

 

Conclusie

Freelancer is iets wat je moet liggen. Echter biedt het wel mogelijkheden in tijden dat je niet anders zou kunnen dan een opdracht aannemen. Vaste contracten worden haast niet meer gegeven en er zijn meer werkzoekenden dan banen. Dus vergroot je kans op de arbeidsmarkt door (extra) scholing en freelancemogelijkheden.