De opleiding administratie medewerker kun je volgen bij Fabius Opleidingen. Met deze opleiding kun je veel gevarieerde functies vervullen. Maar dat niet alleen. Het zijn stuk voor stuk functies die elk bedrijf nodig heeft. Dat is één van de redenen dat een administratief medewerker diploma zo waardevol is. Bij elke organisatie en bij elk bedrijf is de administratie een grote afdeling. Dat is eigenlijk altijd al het geval geweest en dat zal in de toekomst nog wel even zo blijven.

 

De eigenschappen van een administratief medewerker

Een administratief medewerker moet in veel gevallen een manusje van alles zijn. Dat maakt het beroep juist zo leuk. De administratieve afdeling is het hart van een bedrijf of organisatie. Je komt eigenlijk alles te weten over wat er in een bedrijf rondgaat. Je bent betrokken bij van alles en nog wat. Dat vraagt ook om een uitgebreide skill set. Omdat je met veel mensen te maken hebt moet je houden van sociaal contact. Daarnaast moet je erg precies en nauwkeurig kunnen werken. Een administratief medewerker is daarbovenop vaak verantwoordelijk voor de agenda. Het is dus belangrijk dat je in staat bent om alles goed te organiseren.

 

Een gewaardeerde kracht binnen elk bedrijf

Een administratief medewerker is te allen tijde in staat om het overzicht te bewaren. Je weet wat er zich binnen een bedrijf allemaal afspeelt. Als iemand van een andere afdeling een vraag heeft dan is de kans groot dat hij of zij eerst naar de administratie loopt om antwoorden te krijgen. De kennis die een administratief medewerker heeft maakt ze meteen ook erg geliefd binnen een bedrijf. Je krijgt met elke andere afdeling te maken en verbindt verschillende secties van een bedrijf met elkaar. Het werk van een administratief medewerker is uitdagend, belangrijk, gevarieerd en er is veel ruimte voor sociaal contact.