Italië is een land van uitzonderlijke schoonheid en rijke cultuur, van het glooiende Toscaanse landschap tot de kunstwerken die musea en kerken sieren. Wat je drijfveer ook is, kennis van de Italiaanse taal kan je ervaring ongetwijfeld verrijken. 

 

Een levend museum  

Wandelen door steden als Florence, Venetië of Rome is als dwalen door een levend museum. Elke straathoek, elk plein biedt een kans om meer te leren over de Italiaanse cultuur en geschiedenis. Je kan uren blijven kijken naar de talloze monumenten, prachtige straatjes en pittoreske pleintjes. Een beter begrip van de Italiaanse taal brengt je nog dichter bij de historische rijkdom van Italië.  

 

De smaken van Italië  

Italiaans eten is wereldberoemd, maar het proeven van een authentieke pasta of risotto in het land van oorsprong is een onvergelijkbare ervaring. Het begrijpen van lokale tradities en ingrediënten kan je culinaire reis nog rijker maken. Wist je elke regio zijn eigen pasta heeft?   

 

Het Italiaanse bedrijfsleven  

Italië is niet alleen een land van kunst en cultuur, maar ook een aanwezige speler op de wereldmarkt. Een basiskennis van zakelijk Italiaans kan het verschil maken in hoe je zakendoet en hoe je wordt ontvangen door potentiële partners. Er zijn veel verschillen met de zakelijke gebruiken in Nederland, dus het is zeker verstandig om je te verdiepen, alvorens zaken te doen met Italianen.  

 

Natuurlijke schoonheid  

Van de Alpen in het noorden tot de stranden van Sicilië, Italië biedt een verscheidenheid aan landschappen die elk hun eigen verhaal vertellen. Elke regio biedt nieuwe woorden en uitdrukkingen die je helpen de lokale cultuur beter te begrijpen.  

 

Ontdek de diepten van la dolce vita  

Of je nu gefascineerd bent door de Italiaanse kunst en cultuur, de keuken wilt verkennen, of professionele relaties wilt opbouwen, enige kennis van de Italiaanse taal kan een enorme verrijking zijn. Begin je ontdekkingsreis vandaag nog met een cursus Italiaans en ervaar zelf de diepten van ‘la dolce vita’.