Er sterven gemiddeld 35 mensen per dag aan een hartstilstand. Ondanks dat het aantal sterfgevallen in de afgelopen jaren is afgenomen, zijn 35 gevallen nog steeds te veel vindt de Hartstichting.

 

Het gebeurd regelmatig dat mensen op de werkvloer een hartstilstand krijgen. Omdat het bij een hartstilstand belangrijk is dat er binnen enkele minuten helpende actie wordt ondernomen is het belangrijk dat er een BHV’er op de werkvloer aanwezig is. Ondanks dat er een wettelijke verplichting is dat er bhv’ers aanwezig zijn, zijn er toch veel bedrijven waar niemand een BHV certificaat heeft.

 

Vaak realiseren bedrijven pas dat het noodzakelijk is om BHV’ers aanwezig te hebben, nadat er een keer een ernstig ongeluk is gebeurd. Een brand kan bijvoorbeeld helemaal uit de hand lopen, wanneer er niemand aanwezig is die goed weet hoe hij moet handelen en bijvoorbeeld mensen kan begeleiden om te evacueren.

 

BHV Cursus

Met een BHV cursus kan men zulke situaties voorkomen, bij een BHV cursus kan een bedrijf of organisatie ervoor kiezen om één of meerdere werknemers enkele dagen op cursus te sturen. Bij een BHV Cursus krijgt men naast theorie ook veel praktijk lessen, waarbij levensbedreigende situaties worden nagebootst en waarbij soms zelfs lotusslachtoffers worden gebruikt.

 

De mogelijkheden voor het volgen van een BHV cursus zijn de laatste jaren aardig toegenomen. Zo zijn er tegenwoordig bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor het volgen van een opleiding bedrijfshulpverlening en een opleiding AED via e-learning. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor een BHV training in-company. Na het behalen van een BHV diploma is het ook noodzakelijk om jaarlijks up-to-date- te blijven door het volgen van een BHV herhalingstraining.

 

Onderwerpen BHV cursus

Wanneer je een BHV cursus bij veiligheids-trainingen.nl gaat volgen komen er verschillende onderwerpen aan bod. Deze onderwerpen worden behandeld in een combinatie van theorie en praktijk, waarbij de nadruk ligt op: levensreddende handelingen, alarmeren en ontruimen, communicatie en brandbestrijding.