Je moet in je leven heel wat keuzes maken. Zo moet je de juiste studiekeuze maken en wat dacht je van de beroepskeuze. Bepaald niet onbelangrijk, want je hoopt toch dat werk te vinden dat je leuk vindt, dat bij je past en waarmee je een leuke cent verdient waarmee jij je gezin onderhouden kunt en af en toe ook nog eens op vakantie kunt gaan. Belangrijk dus, dat de beroepskeuze die je maakt de juiste is.  Een beroepskeuzetest kan je daarbij van dienst zijn.

 

Op basis beroepskeuze de studiekeuze
Je beroepskeuze geeft in feite het enige juiste antwoord op de vraag welk beroep past het best bij jou. Meer is het niet. Hoe eerder je de juiste beroepskeuze hebt gemaakt, hoe beter, want op basis van de beroepskeuze kun je ook veel beter maken. Het kan ook best gebeuren dat je op latere leeftijd opnieuw een beroepskeuze een passende studiekeuze moet maken, als bijvoorbeeld blijft dat de beroepskeuze die je eerder gemaakt had, niet de juiste was.

 

Gewoon niet geschikt voor een beroep
Soms kan een baan niet bij je passen, omdat je er simpelweg niet geschikt voor bent. Een hernieuwde beroepskeuze kan eveneens aan de orde zijn als je bedrijf er plotseling mee ophoudt te bestaan en verder gaat in een goedkoper land, ergens ver weg. Iets dat ook nogal eens wil gebeuren in deze tijd, waar vaste waarden als een vaste aanstelling ook al steeds minder waard blijken en robots meer en meer de plek van mensen innemen.

 

Verlegen? Dan liever geen presentaties
De juiste studiekeuze
is eigenlijk een kwestie van het vinden van een soort baan dat bij je persoonlijkheid past. Is dit niet het geval, dan zul je uiteindelijk met tegenzin naar je werk gaan, iets dat niet goed is voor jou maar ook niet voor je werkgever. Ben je buitengewoon verlegen, dan ga je uiteraard geen beroep zoeken waarin je elke dag opnieuw presentaties moet geven. En bij jij iemand die druk is en moeite heeft om stil te zitten? Dan ga jij toch zeker niet voor die kantoorbaan? Het is zaak jezelf niet aan te passen en je persoonlijkheid geen geweld aan te doen. Er is namelijk een passende baan bij elke persoonlijkheid. Uiteindelijk maak je dan de goede keuze en zul je meer successen boeken en tevredener zijn.

 

Wat past bij je persoonlijkheid?
Door gebruik te maken van een beroepskeuzetest kun je beter bepalen welk beroep het best bij je persoonlijkheid past. Je vindt online tal van dergelijke beroepskeuzetesten, waarbij je bij een aantal ook nog eens uitgelegd krijgt waarom een baan goed bij je past of juist minder goed bij je past.

 

Voel je prettig op je werk
De beroepskeuze is belangrijk, want doorgaan slijt je per dag de meeste tijd op je werk, en dat tegenwoordig tot op steeds hogere leeftijd. Zaak dus dat jij je op die plek wel prettig voelt, want je moet er toch niet aan denken dat je zo’n lange periode van je leven als onplezierig ervaart.