Wil je een agile training volgen om dit vervolgens op de werkvloer toe te passen? Agile werken wordt steeds populairder in het bedrijfsleven. Geheel logisch, het werken volgens de agile methodiek heeft dan ook een groot aantal voordelen. Om jou te overtuigen hebben we hieronder alvast 5 voordelen van Agile werken op een rijtje gezet.

 

Voordeel 1: Snelheid

Snel de juiste beslissingen maken is erg belangrijk om verbeteringen door te voeren. Bij een Agile werkmethode wordt er gewerkt met zogenoemde sprints, worden beslissingen snel gemaakt.

 

Voordeel 2: Kwaliteit

Bij agile werken wordt er gebruik gemaakt van korte feedback loops, wat ervoor zorgt dat het proces en de output hiervan sterk verbeterd. Met de output van het proces bedoelen we een dienst of het product zelf waarvoor de agile werk methodiek wordt toegepast.

 

Voordeel 3: Tevreden klanten

Dit is misschien wel het grootste voordeel van agile werken, namelijk; tevreden klanten. Doordat het proces én de output hiervan wordt verbeterd worden klanten vaker betrokken bij bedrijfsactiviteiten en wordt het product of de dienst verbeterd. Klanten worden daar natuurlijk blij van.

 

Voordeel 4: Werkplezier

Ook op sociaal gebied heeft agile werken een groot voordeel. Dit komt vooral door het verbeteren van de interactie met collega’s. Met agile evalueer je continu waardoor je het werk gemakkelijk verbetert. Door de vele interactie krijg je inzicht van de prestaties van jezelf en collega’s.

 

Voordeel 5: Minder bedrijfskosten

Producten en diensten worden door de agile werkmethode sneller ontwikkeld. Doordat het werkproces versnelt kost het proces een stuk minder tijd. De personeels- en ontwikkelingskosten zullen hierdoor sterk dalen. De feedback loops zorgen niet alleen voor een goedkoper proces, maar ook wordt de kans van slagen vergroot.