Heb jij er al eens aan gedacht om aan de slag te gaan met metaal? Dit materiaal is veelzijdig in gebruik, staat bekend om zijn duurzame karakter en is ook nog eens stoer. Er zijn zoveel verschillende manieren waarmee jij metaal restafval kan inzetten. In dit artikel hebben we daarom drie verschillende ideeën op een rijtje gezet. Mocht je meer informatie willen ontvangen over de mogelijkheden van op maat gemaakte metalen projecten, ga dan eens langs bij Van Veen Metaal.

Verras je geliefde met een zelf gemaakte metalen cadeautje
Niets is leuker om te krijgen of te geven dan een persoonlijk gemaakt cadeau. Iedere vader of moeder weet hoe speciaal het is om een geknutseld cadeautje te krijgen van hun kinderen. Een persoonlijk gemaakt cadeau is een perfecte manier om jouw familie, vriend of kennis te laten zien hoe dierbaar ze zijn voor jou. Metaal is een perfect materiaal om te verwerken in een persoonlijk cadeau, omdat het een duurzaam karakter heeft. Zo kan jij een persoonlijke boodschap samenbrengen met een functioneel object. Denk er bijvoorbeeld aan om een bieropener, een sleutelhanger of een kaarthouder te maken. Andere mogelijkheden zijn ook eigengemaakte sierraden.

Metaal voor in de tuin
Een andere manier waar metaal echt tot leven komt, is in de tuin. Er zijn verschillende soorten metaal te vinden, met allemaal een andere afwerking. Sommige creëren een warme bruine laag, terwijl andere juist de klassieke glanzende look van metaal hebben. Het is een goed idee om te beginnen met het uittekenen van jouw ontwerp. Het mooie van metaal is dat je het zo abstract of zo figuurlijk mogelijk kan maken. Kies bijvoorbeeld om de vorm van gezichten na te bootsen voor een menselijke touch of creëer juist een dynamisch werk door verschillende vormen metaal met elkaar te verbinden in een grote bol. Met metaal is het allemaal mogelijk

Speelgoed van metaal voor kinderen
Ondanks dat we bij metaal denken aan zwaar en scherp materiaal, is het ook een geweldig materiaal om te gebruiken voor kinderspeelgoed. Heb jij na een verbouwing of een project nog verschillende stukken metaal liggen in jouw garage? Dan is dat restmateriaal perfect om te verwerken in speelgoed. Maak bijvoorbeeld kleine autootjes uit het restmateriaal. Let er uiteraard wel op dat alle scherpe randen zijn gepoetst of zijn afgedekt, zodat er geen ongelukken komen. Voor meer informatie over de mogelijkheden van metaal, neem je contact op met Van Veen Metalproducts.